• nl
  • de

Beschermd dorpsgezicht Kloosterdorp Steyl

Werp een blik op de wereld

Kom tot rust in de kloostertuinen

Levendige gemeenschappen

Ontdek de levendige religieuze gemeenschappen die Steyl te bieden heeft.

Fascinerende ontdekkingen

Meer dan een museum alleen

het in stand houden van oude keramiektradities 

Bezienswaardigheden

Een bezoek meer dan waard

Kunst & Ambacht

Twee pijlers voor de aantrekkingskracht van Kloosterdorp Steyl

Horeca & Overnachten

Lekker eten, drinken en overnachten in en nabij Kloosterdorp Steyl

Bezinnen in Steyl

Steyl en omgeving

Verleden en Toekomst

Toekomst voor Steyl
 

Het Heilige Geest Klooster

Het Heilige-Geest-Klooster van de slotzusters is het moederhuis van de derde congregatie die Arnold Janssen gesticht heeft (1896). Overtuigd van de kracht van het gebed stellen die zusters hun leven in dienst van de aanbidding en van voorbede voor het wereldwijde missiewerk en de mens.

Missiehuis St. Michaël

Missiehuis St. Michaël, in 1875 gesticht door Arnold Janssen, is het moederhuis van de Missionarissen van Steyl, vandaag de dag afkomstig uit 70 landen ter wereld. Ze zetten zich in voor de verkondiging van de boodschap van Jezus Christus, waarheid, gerechtigheid, vrede, begrip tussen volkeren en culturen en de bevrijding van armoede en onmenselijkheid.

Kloostertuinen Steyl

De Kloostertuinen zijn een plek voor bezinning, voor het genieten van de natuur, de vogels, vlinders, bijen. Het resultaat van noeste arbeid en vindingsrijkheid. Onthaasten, ontspannen: het gebeurt gewoon!

Het Heilig-Hart-Klooster

Het Heilig-Hart-Klooster is het moederhuis van de missiezusters. 1889 stichtte Arnold Janssen, samen met Helena Stollenwerk en Hendrina Stenmanns, deze congregatie. De zusters dragen wereldwijd de Blijde Boodschap uit en zetten zich in voor de waardigheid van vrouwen en meisjes en voor mensen aan de rand van de maatschappij.