• nl
  • de

Beschermd dorpsgezicht Kloosterdorp Steyl

Werp een blik op de wereld

Kom tot rust in de kloostertuinen

Levendige gemeenschappen

Ontdek de levendige religieuze gemeenschappen die Steyl te bieden heeft.

Fascinerende ontdekkingen

Meer dan een museum alleen

het in stand houden van oude keramiektradities 

Bezienswaardigheden

Een bezoek meer dan waard

Kunst & Ambacht

Twee pijlers voor de aantrekkingskracht van Kloosterdorp Steyl

Horeca & Overnachten

Lekker eten, drinken en overnachten in en nabij Kloosterdorp Steyl

Bezinnen in Steyl

Steyl en omgeving

Verleden en Toekomst

Toekomst voor Steyl

Kunst en ambacht in Kloosterdorp Steyl


 

Galerie De Zeemeermin

Verscholen in het dal van de Aalsbeek in Steyl ligt Galerie de Zeemeermin. Ze telt weinig vierkante meters, maar viert een intens kunstplezier. Haar huisje dateert van voor 1800 en heeft een rijke historie van ambacht en kunst.

Atelier Tineke Vermeer

Tineke Vermeer heeft haar atelier in Steyl (NL) en in Sanur (Bali).Zij woont en werkt afwisselend 6 maanden per jaar in Bali en in Nederland. Exposities heeft Tineke in binnen- en buitenland. Geïnspireerd wordt Tineke door de rijsthuizen en de mensen op Bali. 

Keramiekcentrum Tiendschuur

Het keramiek is meer dan een museum alleen. Ons doel is niet alleen het tonen van de collectie, maar ook het instand houden van oude keramiektradities en -technieken. Hiervoor worden cursussen, workshops en rondleidingen gegeven. Zowel voor beginners als gevorderden.

Toettouttheater

Een van de bijna verborgen schatten van Steyl is het Toettouttheater van Antoinette Thiery. Voor grote en kleine kinderen biedt zij de toegang tot wondere werelden en levenslessen vanuit de hele wereld en daarbuiten.

Pottenbakkerij Hoogland

In onze pottenbakkerij gebruiken we het eeuwenoude ambacht van pottenbakker om tot een eigentijdse vormgeving in gebruiks keramiek te komen. Wij maken serviesgoed, maar ook speciale stukken als geschenk ter gelegenheid van geboorte, huwelijk of jubileum.