• nl
  • de

Beschermd dorpsgezicht Kloosterdorp Steyl

Werp een blik op de wereld

Kom tot rust in de kloostertuinen

Levendige gemeenschappen

Ontdek de levendige religieuze gemeenschappen die Steyl te bieden heeft.

Fascinerende ontdekkingen

Meer dan een museum alleen

het in stand houden van oude keramiektradities 

Bezienswaardigheden

Een bezoek meer dan waard

Kunst & Ambacht

Twee pijlers voor de aantrekkingskracht van Kloosterdorp Steyl

Horeca & Overnachten

Lekker eten, drinken en overnachten in en nabij Kloosterdorp Steyl

Bezinnen in Steyl

Steyl en omgeving

Verleden en Toekomst

Toekomst voor Steyl
 

Quatre Bras Cafe Zaal

Op de route van Kaldenkerken naar het Missiehuis Sint Michael, naar het Kloosterdorp Steyl, ligt op het kruispunt van de Rijkksweg en de Maasstraat, Cafe Zaal Quatre Bras. Je kunt je bijna voorstellen dat Arnold Janssen en zijn metgezellen en later missionarissen uit alle delen van de wereld hier langs kwamen. Welkom dus.

Vlak naast de bushalte, die nu nog Politiebureau heet! Roermondseweg 64 5935 AC Steyl.

Het is ook de thuisbasis van Oldtimer en Klassieker Vereniging De Oetlaotklep: https://www.oetlaotklep.nl/

en van Dartclub Quatre Bras

Château Holtmühle

Bilderberg Château Holtmühle is gevestigd in Tegelen, nabij Venlo. Het hotel biedt de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan Düsseldorf en de bourgondische stad Maastricht. Château Holtmühle is een hotel dat van alle gemakken voorzien is, waarbij modern en klassiek verenigd zijn.

In Château Holtmühle waant u zich voor even een prins of prinses. Het hotel is een middeleeuwse kasteel met authentieke slotgracht en romantische hotelkamers. In het landelijke groen van dit schitterende hotel in Tegelen ontdekt u het geheim van het goede leven tijdens u verblijf. Bourgondisch genieten en serene rust gaan moeiteloos samen met de luxe en grandeur van dit luxe viersterrenhotel in een statig, prachtig gerestaureerd kasteel in Tegelen. Sensationeel: de moderne keuken met mediterrane invloeden in beide kasteelrestaurants.

Cafe Brasserie 't Vaerhoes

Tussen het decor van de kloosters in Steyl ligt aan de Maas het monumentale pand 't Vaerhoes. Een begrip voor vele uit de omgeving. 't Vaerhoes is het voormalige woonhuis van Arnoldus Janssen die in 2003 heilig is verklaard. Even puur genieten van creativiteit en gastvrijheid. Genieten in de rijke sfeer van dit monumentaal pand waar U verrast wordt door bijzondere en verfijnde gerechten.

Kookstudio La fine Bouche

De kookstudio is gevestigd in een voormalige bakkerij en heeft een aparte ingang, met garderobe en toilet. De studio is ingericht met professionele apparatuur, werktafels, vaatwasser, koeling en tafels voor maximaal 20 personen. Daarnaast is er tafellinnen, bestek, serviesgoed en glaswerk.

La Cantina: het trefpunt van het Wereldpaviljoen Michaelstraat 6 a op Steyl

Sinds kort heeft het Wereldpaviljoen, op de Michaelstraat 6a op Steyl, de vergunning voor een terras. Speciaal voor de bezoekers. Maar de bijzonderheid (en daarmee een bewijs van de Steyler gastvriendschap) is dat het terras in het seizoen open is als de andere horecagelegenheden nog gesloten zijn!

De Jochumhof

Jochumhof, oude droomplek met nieuwe verbindingen. Limburgs oude botanische tuin doet haar leeftijd eer aan. Aan haar voeten, een lint van glinstering. Rivier de Maas. Bezoekers worden hier met sfeer en in beslotenheid ontvangen.