• nl
  • de

Beschermd dorpsgezicht Kloosterdorp Steyl

Werp een blik op de wereld

Kom tot rust in de kloostertuinen

Levendige gemeenschappen

Ontdek de levendige religieuze gemeenschappen die Steyl te bieden heeft.

Fascinerende ontdekkingen

Meer dan een museum alleen

het in stand houden van oude keramiektradities 

Bezienswaardigheden

Een bezoek meer dan waard

Kunst & Ambacht

Twee pijlers voor de aantrekkingskracht van Kloosterdorp Steyl

Horeca & Overnachten

Lekker eten, drinken en overnachten in en nabij Kloosterdorp Steyl

Bezinnen in Steyl

Steyl en omgeving

Verleden en Toekomst

Toekomst voor Steyl
 

Nieuws


17-02-2018 / Opening Forgiveness Museum

The Forgiveness Museum: internationale expositie over vergeving

 

The Forgiveness Museum, een internationale expositie over vergeving en verzoening, opende op zaterdag 27 januari 2018 in de Heilig Hartkerk in Tegelen. De expositie bestaat uit drie deelexposities: basisexpositie The Forgiveness Museum, expositie 100 dagen in de kloosterkelders van Steyl, expositie over Adoptie, waarin vergeving en verzoening in de relatie tussen afstandsouders, geadopteerden en adoptieouders het uitgangspunt is. Ambaum BrandMakers heeft het format bedacht en is ook verantwoordelijk voor de uitvoering. De grote groep aanwezigen, waaronder de besturen van de zustercongregaties op Steyl,de Gemeente Venlo, collega-aanbieders op Steyl, het Missiehuis, maar vooral de vijf nog levende bewoners van de schuilkelders, waren enthousiast over de opzet. Hartverwarmend was de openingsplechtigheid. De temperatuur was ongeveer zo hoog als tijdens de 100 dagen schuilkelders.

Meer informatie: http://www.forgivenessmuseum.com

12-04-2017 / Wereldpaviljoen Steyl beste attractiepark van Limburg!

Wereldpaviljoen Steyl beste attractiepark van provincie

STEYL – Het Wereldpaviljoen in Steyl (Venlo) is door de landelijke organisatie Beste Dagje Uit gekozen tot beste Dagje Uit  2017 in de provincie Limburg in de categorie attractieparken. Vorig jaar eindigde deze culturele attractie in de vroegere drukkerij van Kloosterdorp Steyl nog als tweede.

Het bijzondere van deze uitverkiezing is dat het publiek heeft kunnen stemmen op alle attracties en uitgangscentra. Naast het uitbrengen van een stem konden de bezoekers ook punten geven voor uitstraling, hygiëne, beleving, gastvrijheid e.d. Het Wereldpaviljoen scoorde met een dikke 9 erg hoog.

“Deze uitverkiezing is de kroon op twee jaar hard werken met alle vrijwilligers”, reageert voorzitter René Poels van het Wereldpaviljoen in Steyl. “Schoolklassen, ouders en grootouders die het Wereldpaviljoen bezoeken met (klein)kinderen maar ook groepen als vrouwenbewegingen, ouderenorganisaties , jeugdbewegingen en families reageren altijd erg enthousiast, zo blijkt ook uit ons gastenboek. Dat ze dat nu ook via deze verkiezing laten blijken is geweldig”. Door de landelijke publiciteit die deze uitverkiezing met zich meebrengt verwacht Poels het komende jaar ook meer bezoekers te trekken. Vorig jaar bezochten 5000 bezoekers het Wereldpaviljoen.

Het Wereldpaviljoen  is een attractie die ontstaan is naar aanleiding van de Wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade 2012 in Venlo. De bezoekers stappen in een echt vliegtuig en ‘vliegen’ dan naar Nicaragua om daar het dorp San Pedro te bezoeken. En daar is voor jong en oud vanales te beleven en te ervaren. Onder andere kunnen kinderen via games en youtube films kennis maken met het leven in Nicaragua en kunnen ze in workshops met afvalmateriaal speelgoed en snuisterijen maken.   Het Wereldpaviljoen is elke woensdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur open voor het publiek.

In de provincie Limburg vielen overigens meerdere attracties in de prijzen voor Beste Dagje Uit:

In de categorie dierentuinen (GaiaZoo Kerkrade), Musea en Cultuur (Museum De Locht, Melderslo), Speeltuinen in- en Outdoor (Speelpark Klein Zwitserland Tegelen),  Sportief en Actief (Fun Forest Venlo) en Wellness (Sauna & Wellness Thermae 2000 in Valkenburg).

 

 

   

 

12-02-2017 / Sterfkamer Moeder Josepha toegankelijk in Oud Sint Gregor

Sinds de brand in 2008 is het niet mee mogelijk geweest om de plek van de sterfkamer van moeder Josepha te bezoeken. Maar dankzij Maurice Ambaum Communicatieburea te Steyl en Kloosterdorp Steyl, maar met de hulp van de Missiezusters/Blauwe zusters is het weer zover. Een historisch feit!! Toegang in overleg via: http://www.forgivenessmuseum.nl

15-10-2014 / Monumentenwerk in de lift: uitzending gemist? Kijk hieronder!

http://www.omroepvenlo.nl/uitzending-gemist/5193/het-nieuws